Tillbaka i röda tråden – det var slutet på våren och mindre än 2 månader kvar till examen. 3 stora tentor kvar och ni som vet när man måste dygna för att hinna plugga – ni vet den tiden… Men också en plan att starta eget!

Min plan var att efter sommaren starta eget men insåg att jag inte visste allt som jag behövde veta för att driva eget. Att driva eget innebär inte att man bara börjar jobba och sen skickar ut fakturor, det innebär så mycket mer än bara det som man måste veta. Jag hade tänkt olika inriktningar på vad jag skulle göra men behövde som sagt lära mig mer om allt från marknadsföring till fakturering.

Jag signade upp mig på en 2 månader lång kurs om allt vad det innebär att vara företagare. Det skulle börja i september och hålla på under hela hösten, så jag hade lite koll på vad som skulle ske framöver. Jag visste inte heller hur det skulle bli med mina timmis jobb under sommaren då man är flera som slåss om dom och inte heller om det skulle bli någon resa. Och jag har alltid behövt något att se fram emot för att hålla uppe motivationen uppe samt för att veta att jag inte behöver vara understimulerad – som är lika jobbigt som att vara överstimulerad.

Nu var företagskursen inbokad och jag hade en plan för höst och vinter, vilket gav mig ett lite inre lugn.

Jag har pratat förut om att ha något att se fram emot, någon sysselsättning eller något att göra och speciellt om man har en längre period av ledighet, vilket kan skulle ha sommaren 2018 i och med examen och en kurs till hösten. Jag lever med en konstant rastlöshet som lätt kan övergå i oro och ångest och i värsta fall katastroftankar, vilket innebär att jag vill gärna ha kontroll och koll på vad som kommer ske framöver. Jag har motivation till vissa saker men för att hålla upp den behöver jag något – stort som litet att ha framåt i tiden. Det kan vara allt från att äta ute, köpa hem massa goda frukter, gå och få pedikyr, få sova ut till en resa. Det behöver inte vara stora kostsamma saker utan mer något att ha framåt som gör mig glad, speciellt om jag behöver göra något som är mindre kul en kort period.

Author

Write A Comment