Det finns 2 saker som jag ända sen jag varit ung varit svag för – fotboll och män. Bra kombo egentligen, speciellt då fotbollskillar ofta ser bra ut. Fotboll är ju och spännande men det är också män – ännu en bra kombo.

Under högstadiet kallades jag ”turk Ea” för jag umgicks med invandrare. Uppväxt i en överklass familj där mainfocus var/är pengar, status, utbildning, jobb/yrke och i ett vitt område (svenskar) så var detta såklart jätte konstigt (inte alls egentligen) att en svensk tjej hängde med invandrare. Jag har ingenting emot bra standard och bekvämligheter men jag skiter fullständigt i om du kör en Benz eller Skoda, hur mycket pengar du tjänar eller har på ditt konto, vilket yrke du har, vilken status du tror du har osv – jag kände redan då att tänket kring allt detta inte riktigt passade in på mitt egna.

Innan jag drar igång inlägget ska jag vara tydlig – när jag säger någonting menar jag givetvis inte alla – inte alla svenska män, inte alla invandrare, jag menar generellt runt omkring mig baserat på mina erfarenheter.

Jag är rak, ärligt och väldigt straight forward. Jag har starka åsikter och är inte rädd att uttrycka mig och hamnar vi i en diskussion har jag inget emot det. Jag har stark integritet och passeras det en gräns så kommer jag hojta till. Stor del av mig är introvert men jag tar plats och har hett temperament. Dessa sidor har gjort att jag ofta inte klickat med svenska män – då jag ofta mött väggen, det vill säga dom blir tysta, blir nervösa och jag ”kör över dom” – inget elakt, inget personligt där jag går till angrepp utan jag uttrycker mig men får inte mycket tillbaka. Eller så har jag mött en aggressiv sida där dom försöker sätta mig på plats med maktspel och härskartekniker – nej tack.

Jag har alltid varit mig själv, aldrig använt något slang/ uttryckt mig på ett speciellt sätt för att passa in utan livet igenom har jag varit det jag beskrev ovanstående och det har mestadels varit i umgänge med människor från andra kulturer jag känt mig mest bekväm. Den största delen av min bekantskapskrets är svenskar men många är från andra kulturer och speciellt männen jag dejtat/haft relation med eller har som vänner.

Jag skulle ljuga om jag säger att utseendet inte lockar – svart/brunt hår med mörka bruna ögon eller ljusa ögon, lång, lite stubbigt skägg/skägg och gärna fotbollsintresserad är det enda jag finner attraktivt. Men stor del handlar också hur jag blivit bemött och hur dom hanterat mig. Jag har kunnat vara mig själv och jag får mothugg/bra respons och man kan föra en diskussion utan att dom skiter på sig eller blivit aggressiva. Det finns en passion hos många invandrarmän där dom klarar av en stark kvinna på ett annat sätt än vad jag upplevt hos en svensk man. Där jag kunnat ta för mig, säga vad jag tycker och får ett ärligt uppriktigt svar tillbaka. Det har helt enkelt varit en helt annan vibe som funkat betydligt mycket bättre för mig än i mötet med svenska män.

Att ADHD spelar roll i nytt sökande/spänning har säkert med saken att göra – ny kultur, mat, historia, land osv, det är spännande och eftersom jag är uppväxt i krittvita Täby i en stor familj med vila, hus och hund så är det inte exakt det jag söker. Hus och hund gärna men sen kryddar jag gärna till livet med massa annat.

Det finns sjukt mycket fördomar men också jättemycket sanning om andra kulturer och sånt. Med det samma är riktat mot oss svenskar och skandinaver. Vi har det fantastiskt på massa sätt som jag alltid bär med mig och försöker eftersträva. Rätt ska vara rätt, det vill säga att man vill göra rätt för sig – alla har rätt till skola och vård. Vi har och det börjar bli bättre jämndställt, vi får vara dom vi vill, ha sex med den vi vill och uttrycka sig hur vi vill (demokrati och yttrandefrihet) vilket absolut inte är en självklarhet i många länder. Vi har det rent, bevara och vara rädd om naturen, vi är rädda om och omhändertagande om djur speciellt våra fyrbenta vänner hunden, katten och andra goingar och vi vill att gemeneman har det bra ( allt jag skriver har givetvis brister men i största mån). Men det finns andra saker i andra kulturer som vi kan ta med och lära oss där det finns stora brister och jag tycker om att ta det braiga från den svenska kulturer och den braiga delen från vilket kultur nu det må vara och mixtra = perfect mix. Vad dom delarna jag tycker om behåller jag för mig själv men det är ofta mer fart på saker och ting vilket jag tycker är roligt, och jäkligt god mat – speciellt våra medelhavsvänner Italien, Grekland och Turkiet har riktigt vass mat.

Alla tycker olika, alla gillar olika och hur man än väljer att leva sitt liv eller med vem bör vara självklart oavsett vilket land eller kultur man kommer ifrån.

Author

Write A Comment