Det hade gått halvvägs genom terminen, det var mitt i hösten och jag stormtrivdes under utbildningen.

Jag tyckte om och trivdes verkligen med skolan och utbildningen men även med alla i klassen. Det märktes ganska tydligt att när jag tyckte om något så gick det väldigt bra. Lärde mig fort, gjorde och läste saker utöver det man skulle. Jag kände att jag blev bättre och kunde verkligen bli bra på det jag utbildade mig för – stresspedagog.

I och med hur det hade varit hemma med allt från kaos, alkoholmissbruk och annat som pågick så hade jag varit med om en hel del stress, vilket hade påverkat mig men också gett mig erfarenheter och en form av förståelse när det kommer till stress och sjukdomar som hör därtill. Hur illa det verkligen kunde gå och hur viktigt förebyggande arbete var. Jag kunde sätta mig in i utbildningen på ett bra sätt genom det och dels av allt min adhd medförde – på gott och ont men i ett samhälle som var väldigt fyrkantigt så kände jag mig som en cirkel och som i sin tur gav mig stress i olika omgångar på olika sätt.

Jag hade också fått utöver skit mentorn fått väldigt bra lärare som gav oss tid att skriva – det bästa sättet för mig att lära mig är att skriva, vilket i sin tur gav mig ännu bättre förutsättningar att lära mig. Många klasser pratade bara lärarna/mentorerna och visade bilder på text som man skulle fota eller liknande och inlärningsmässigt så lärde jag mig inte alls lika bra som när jag fick lyssna och skriva. Eftersom jag har något speciellt med mitt minne, att jag minns väldigt mycket av det jag skriver och det printas in i hjärnan på ett mycket bra sätt, som ett foto och en video går det igenom hjärnan och jag kommer ihåg det blixtsnabbt. Jag får väl tacka adhd:n för det I´ll guess.

Jag tror det är väldigt viktigt för människor i allmänhet att syssla med något dom tycker om och till och med älskar. Jag pratar inte bara om hobbyn utan givetvis där folk spenderar stora delar av sin vardag – sitt jobb. 6 av 10 svenskar vill byta jobb – det säger väldigt mycket om att folk inte gör något dom tycker om. För personer med ADHD som har en hjärna som är precis som vilken hjärna som helst förutom med ett sämre belöningssystem – mindre dopamin till olika delar i hjärnan, så är det extra viktigt att syssla med något som ger en tillräckligt stimulerad för det är vad hjärnan behöver. En arbetsplats där man blir tillräckligt utmanad och stimulerad. Det är inte att bara skärpa till sig, utan det är så adhd hjärnan är utformad. Inte bara för hjärnans skull utan för livskvaliten.

Author

Write A Comment