Jag älskar vintern men bara ett par veckor och endast när det är snö och några minus grader, men tyvärr ser inte vintern ut så (längre) här i Sverige. Det är fint några veckor sen är det grått, kallt, mörkt, disigt, slasksnö, blåsigt och jävligt osoft bara. Det värsta är att det är så grått och mörkt och faktiskt begränsar ens liv på ganska många sätt om man får låta deppig och nego men det är ju faktiskt så.

Okej mitt senaste inlägg handlade om att mitt sommarlov precis börjat, så jag tänkte plocka upp min tråd igen och fortsätta där. Sommar var (är fortfarande) min årstid verkligen. Det kändes som jag fick leva mer här och kunde få göra saker min kropp och min hjärna ville och behövde. Dels för att kroppen fick påfyllt med energi och en mood booster av solen men jag fick göra mina adhd ryck ibland som behövdes. Och det är den här årstiden svenskar vaknar till liv och folk är glada utan att behöva ta till alkoholen. Men i alla fall tillbaka till adhd-rycken… Adhd rycken genom åren har varit olika men jag har generellt kunnat köra bil väldigt fort utan snöslask, kört motorcykel olagligt, åkt på resor spontant helt själv, bränt en del pengar, om mina systrar visste allt som hänt när jag lånat deras hus, kunnat spåra en del helt enkelt (inga droger eller några större mängder alkohol involverat).

Eftersom min hjärna sökte adrenalin och fart så skalades mycket av pga träningen och min löpning och denna sommaren blev inga undantag. Cyklade och löpte och jag märkte att om jag gjorde det på dagen – mellan 11-14 så blev dagen betydligt bättre. Kickarna söktes inte alls på samma sätt och jag blev både lugnare och gladare. Träningen var min räddning och hade varit i många år och hållit mig från att göra andra dumma saker.

Sverige är fantastiskt på många sätt men det känns som bara Sverige lever under ett par månader och det är just sommaren och man ser hur alla mår betydligt bättre. Solen gör så mycket! Det är en tid för spontanitet, fart och äventyr. Dom allra flesta är gladare, piggare, kåtare – mer tid och ork för roligare saker helt enkelt. En årstid där det finns så mycket mer att göra, vädret tillåter mer aktiviteter och möjligheter vilket kanske är generellt en bättre årstid för många men för mig personligen funkar jag som allra bäst här. Jag tror att folk i andra länder där vädret är lite schysstare så är det inte bara solen som gör att dom mår bättre utan också att det finns mer att göra, det finns mer liv. Går du på en gatan inne i Istanbul, Rom eller Aten så kommer du hitta minst 10 ställen att fika på 01 på natten medans i Stockholm finns det 1 möjligtvis 2 ställen att fika på – för det är så inrutat med 8-17, sova 22 och sen upp igen och cirkeln går om och om igen. Alltså inga möjligheter för adhd ryck förutom maj- augusti. Det är därför jag mår så mycket bättre under sommaren för det känns som det är den tiden jag får leva.

Author

Write A Comment